Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2020

ΓΔ: Και τώρα...

Θεαματική, από πολλές απόψεις, η χθεσινή συνεδρίαση, με την αγορά, αν μη τι άλλο, να δείχνει σημάδια αφύπνισης.

Κυρίως προεξοφλητικού χαρακτήρα το 3,91% στις 660,30 μονάδες του ΓΔ, ωστόσο αυτό που κρατάμε περισσότερο είναι το 10,23% στις 359,37 του ΔΤΡ. Κρίνοντας από τη συνολικότερη αντίδραση του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η θαρραλέα πρόταση της Κομισιόν ενισχύει τον κλάδο.

Για το ΧΑ, η πειστική, καθότι με αυξημένο τζίρο, υπέρβαση των 640-655 μονάδων ενισχύει το ενδεχόμενο να γραφτεί το... 7άρι για τον ΓΔ. Οι 712 μον. είναι ορατές τεχνικά και σημείο αναφοράς.

Ωστόσο από τη στιγμή που οι αγορές κινούνται με τη λογική των αγορών στην προσδοκία και των πωλήσεων στην είδηση, μία διόρθωση θα πρέπει να θεωρηθεί μέσα στο πρόγραμμα.

Σήμερα; Με τη Wall Street χθες βράδυ να συνεχίζει τη φρενήρη πορεία της; Αυτό το 3ήμερο, που ανακοινώνονται τα οικονομικά μεγέθη των συστημικών τραπεζών; Εθνική και Alpha Bank, σήμερα, Eurobank, αύριο και Πειραιώς, τη Δευτέρα να «ανοίγει» τον Ιούνιο, μήνα που μας προϊδεάζει για έντονες συγκινήσεις.

Ας κρατήσουμε τις 655 μονάδες ως ένα πρώτο σημείο άμυνας/στήριξης. Και παραμένουμε σταθερά στην τακτική που έχουμε από χθες, ένα πέρασμα από το ταμείο είναι πάντα λογικό.

Ειδικότερα όταν ο πολύπαθος τραπεζικός κλάδος, από τον πυθμένα των ιστορικών χαμηλών, αντιδρά 34,59% σε διάστημα εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v