Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2020

Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο

Εβδομάδα με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο, καθώς την Πέμπτη, Εθνική και Alpha Bank ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ακολουθεί η Eurobank την Παρασκευή.  Με την Πειραιώς να κλείνει την αυλαία την προσεχή Δευτέρα, πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Μήνας σημαντικός για τον κλάδο, καθώς έχουν προγραμματισθεί τρεις κύκλοι ενημέρωσης των ξένων επενδυτών, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να αποτελούν το κύριο αντικείμενο συζήτησης και υπ' αριθμόν ένα παράγοντα που θα καθορίσει, εν πολλοίς, τη στάση τους. Συνακόλουθα την όποια πορεία τους και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου είναι το συνέδριο (με τηλεδιάσκεψη) της Goldman Sachs για τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου της Wood & Co. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση της ΕΧΑΕ, όπου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Στα 3 δισ. η αποτίμηση και των 4 συστημικών ομίλων και με τον κλαδικό δείκτη στις 272,07 μονάδες, ελάχιστα πάνω από το νέο ιστορικό χαμηλό, των 263,25 μονάδων.

Το πόσο ακόμη χαμηλότερα, είναι ένα από τα (λογικά) επιχειρήματα όσων εκτιμούν πως τα περιθώρια νέων σημαντικών απωλειών έχουν περιοριστεί πλέον. Για ορισμένους μάλιστα, τιμές που θα διαμορφωθούν -ενδεχομένως- χαμηλότερα αυτές τις συνεδριάσεις -ελέω MSCI- θα μπορούσε να αποτελέσουν σημεία αναφοράς/ενεργοποίησής τους.

Κάτι σαν... ψάρεμα στον πυθμένα, δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v