Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2020

Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο (2ο μέρος)

Στις 326,04 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, συνεχίζοντας την ανοδική του διόρθωση από τα ιστορικά χαμηλά
των 263,25 μονάδων. Με θεαματικό ποσοστό 12,33% -αγγίζοντας το... 13άρι, όπως εύστοχα ανέφερε ο Θανάσης Σταυρόπουλος στο σχόλιό του- συμπληρώνοντας έτσι ένα σερί 3 συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο.

Αναμφίβολα καλοδεχούμενη η «ανάσα» για τον κλάδο, από τη στιγμή που η αποτίμηση των 4 συστημικών ομίλων είχε συρρικνωθεί σε 3 δισ., λιγότερα δηλαδή και από τα μεγέθη του δραματικού καλοκαιριού του 2015.

Κατά την άποψή μου, ο οίκος που «έδειξε» στους διορατικούς traders ότι για τον κλάδο δικαιολογείται αναστροφή τάσης ήταν ο Moody's, που απλά θύμισε το πόσο υποστηρικτικά λειτουργεί (και) για το εγχώριο banking η ΕΚΤ, η πολιτική που ασκείται από την Κριστίν Λαγκάρντ. Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, η διελκυστίνδα εκροών-εισροών, το trigger day της Παρασκευής (όπως προεξοφλούν οι αναλυτές), ήταν απλά οι αφορμές, τα εναύσματα για να «γυρίσει» το παιχνίδι.

Για αυτό τόσο στο σχόλιό μας την Κυριακή όσο (κυρίως) με την ανάρτησή μας, τη Δευτέρα, στον ΕΚΗ επιχειρήσαμε να «πιάσουμε τον τόνο». Και όντως, με τη δική σας συνδρομή, αυτό επιτεύχθηκε.

Πλέον ο ΔΤΡ υπερέβη τις 300 μονάδες, σημείο που σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη σηματοδοτούσε το πρώτο stop για τις short θέσεις. Ηδη ο δείκτης είναι οριακά στις 327 μονάδες, δεύτερο σημαντικό ορόσημο στη διαγραμματική πορεία προς τον επόμενο στόχο, στις 366 μονάδες.

Γι' αυτό και θα χρειαστεί προσοχή, αυξημένη προσοχή, συνεκτιμώντας τη σημασία των 300 και της στήριξης των 286 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v