Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2020

Τι «παίζει» με τον Τιτάνα

Ενδιαφέρουσα, από πολλές απόψεις, η συνεδρίαση της Παρασκευής.

Οχι μόνο για τις αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές των δεικτών (λίγο ως πολύ αναμενόμενο και προεξοφλημένο), αλλά κυρίως για συγκεκριμένες περιπτώσεις εισηγμένων, που συζητήθηκαν.

Ο ΤΙΤΑΝ ήταν μία από αυτές, κρίνοντας δε από τις εκτιμήσεις αρκετών χρηματιστών, διαχειριστών και ανθρώπων της αγοράς, θα έλεγα πως επισκίασε ακόμη και εισηγμένες που (και) λόγω επικαιρότητας είναι στο προσκήνιο και θεωρούνται σηματωροί για την αγορά.

Ο ΤΙΤΑΝ είναι ο ΤΙΤΑΝ, μέγεθος και ιστορία από μόνος του, ο δεύτερος παλαιότερος όμιλος του ΧΑ (από το 1912) μετά την Εθνική Τράπεζα. Και ένας από τους απομείναντες ισχυρούς παίκτες, διεθνοποιημένος πλέον και... αμερικανοβαρής.

Ο ΤΙΤΑΝ είναι αναπόσπαστος πυλώνας του «παλιού ΣΕΒ» της βιομηχανίας, θα παραμείνει δε και του νέου Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, πλέον, στο τιμόνι του.

Απαραίτητα αυτά τα ολίγα θεωρώ καθώς την Παρασκευή οι συναλλαγές έφτασαν το, σχεδόν, 5% του μ.κ., γυρίζοντας την αγορά δέκα χρόνια πριν.

Και, όπως σημείωνε ένας αναγνώστης του ΕΚΗ (Elliot61) «... ο εντυπωσιακός σημερινός όγκος συναλλαγών και οι αθρόες μεταβιβάσεις πακέτων δεν δικαιολογούνται πλήρως από αυτές τις αναδιαρθρώσεις. Οι αιτίες, οι σκοπιμότητες και οι επιπτώσεις τους θα φανούν σταδιακά εν καιρώ, ενδεχομένως με αλλαγή στρατηγικής ορισμένων funds στην ελληνική αγορά...».

Γι' αυτό η περίπτωσή του παρουσιάζει εύλογο ενδιαφέρον, μετά τη... βουτιά της Παρασκευής (στα 11,30 με 8,87%), με σημαντικό ανεκτέλεστο.

Χαμηλό για τη μετοχή τα 8,4026, υψηλό τα 19,66 ευρώ.

Εύρος διακύμανσης την Παρασκευή στα 12,56-11,30, με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας.

Με αποτίμηση που, κατά την ταπεινή εκτίμησή μου, επ' ουδενί αντιστοιχεί στα 931,7 εκατ.! Απλά, δεν μπορεί να γίνονται αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v