Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2020

Coca Cola: Η μετοχή και το ορόσημο της 22ας Ιουνίου

Με σημαντική ανοδική αντίδραση η μετοχή του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 23,52 ευρώ. Ανοδος που αποδίδεται στην ανάλογη κίνηση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (όπου και η κύρια αγορά διαπραγμάτευσης) και στο σταδιακό άνοιγμα των αγορών ενόψει και της θερινής περιόδου.

Επαγγελματίες της αγοράς, ωστόσο, συνεκτιμούν τις αλλαγές, που θα αφορούν στο ανώτατο όριο στάθμισης μίας εισηγμένης/μετοχής στη διαμόρφωση των βασικών δεικτών. Εν προκειμένω αφορά, κυρίως, στον FTSE25Large Cap.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν την επομένη της τακτικής αναθεώρησης των δεικτών, συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Δεδομένου του υψηλού συντελεστή για τη μετοχή της εισηγμένης (που θα πρέπει να χαμηλώσει στο 10%), προεξοφλείται πως θα υπάρξουν εκροές από χαρτοφυλάκια που έχουν αυξημένες θέσεις στη μετοχή. Το θέμα, δευτερευόντως, αφορά και στον ΟΤΕ, καθώς η στάθμιση θα μειωθεί στο όριο του 10%.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δικαιολογείτο η δημιουργία μίας υψηλότερης τιμής (ενός «μαξιλαριού» κατά κάποιο τρόπο), προκειμένου να απορροφηθεί με τις μικρότερες δυνατές απώλειες η προσφορά που πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί.

Αναλογικά θα αυξηθεί η στάθμιση μετοχών του δείκτη FTSE25Large Cap. Συγκριτικά περισσότερο θα ευνοηθούν οι τραπεζικές, κυρίως της Alpha Bank. Από τις μη τραπεζικές, στο όριο του 10% θα κινηθεί ο ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v