Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2020

Βολές από τις συνελεύσεις Centric και Flexopack

Βολές από τις συνελεύσεις Centric και Flexopack

FLEXΟPACK: Δύο ήταν τα βασικότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης:

Πρώτον, ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, η οικονομική πορεία της εισηγμένης δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία covid-19. Και δεύτερον ότι μετά το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της προηγούμενης πενταετίας (γύρω στα 35 εκατ. ευρώ) ξεκινά ένα ακόμη πενταετές αξιοσημείωτο πλάνο, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την περαιτέρω τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ομίλου.

Η κύρια έμφαση της Flexοpack θα δοθεί στο μέτωπο της παραγωγής και δεν είναι τυχαίο ότι αγοράστηκε οικόπεδο στην περιοχή του Κορωπίου, όταν μάλιστα μόλις προ διετίας είχε ολοκληρωθεί επέκταση των τότε εγκαταστάσεων της περιοχής σε όμορο ακίνητο.

Παράλληλα, μέσα στο 2021 θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του εργοστασίου της Αυστραλίας. Η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει σε οικόπεδο που έχει ήδη αγοραστεί (το ακίνητο της υπάρχουσας μονάδας εκμισθώνεται) και συνδέεται με το στόχο για διεύρυνση της προσφερόμενης προϊοντικής γκάμας στη χώρα, για αύξηση των πωλήσεων και για καλύτερη οργάνωση της παραγωγής.

ΥΓ: Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών.

 

CENTRIC: Με διαθέσιμα 15,78 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμα χρηματοοικονομικά στοιχεία 6,59 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2019 η Centric. Έτσι, αν συνυπολογιστεί και ο δανεισμός της, προκύπτει ένα θετικό καθαρό ταμείο (net cash) στα 18,9 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης κυμαίνεται γύρω στα 23,2 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, το θετικό καθαρό ταμείο αντιστοιχεί περίπου στο 81,5% της χρηματιστηριακής της αξίας (στα 30,75 εκατ. τα ίδια κεφάλαια της 31ης Δεκεμβρίου 2019).

ΥΓ: Ζητούμενο η επιτυχής πορεία των νέων δραστηριοτήτων που έχει ξεκινήσει κατά την τελευταία διετία η εισηγμένη εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v