Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2020

FTSE 25: By the book

Στις 1.657,42 μονάδες το χθεσινό «κλείσιμο» για τον δείκτη μετοχών εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Με τοπικό υψηλό συνεδρίασης στις 1.681,23 μονάδες, δίνοντας τη μικρή διόρθωση που δικαιολογούνταν τεχνικά (για το 3ήμερο) 23-25 Νοεμβρίου.

Η ευρύτερη ζώνη τιμών 1.680-1.700 μονάδων δείχνει να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την προσπάθεια επανάκαμψης προς τα επίπεδα αρχών Μαρτίου (οπότε και τα ακραία πτωτικά gaps). Θυμίζω τα προ Covid-19 και lockdown επίπεδα αρκετά υψηλότερα των 2.000 (έως τις 2.375 μονάδων).

Θα έχει συνέχεια η διαδικασία επαναφοράς πάνω από τις 1.700 άμεσα ή θα μεσολαβήσει μία -τεχνικά, απόλυτα δικαιολογημένη- διολίσθηση λίγο χαμηλότερα;

Στο διάγραμμα του δείκτη (του Δημήτρη Τσάντου) είναι εμφανείς όλες οι γραμμές άμυνας των long, συνεκτιμώντας την αργία της Πέμπτης στη Wall Street και το «κλείσιμο βιβλίων» έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Μέχρι τώρα η κίνηση επαναφοράς -προς τις αρχές Μαρτίου- πραγματοποιείται με ικανοποιητικό συγχρονισμό πωλητών vs αγοραστών, με ενδιαφέρον στοιχείο το ότι η ανοδική διόρθωση του Νοεμβρίου (υπο)στηρίζεται κυρίως από εγχώρια «ισχυρά χέρια», με τους ξένους (και... ξένους) κυρίως πωλητές.

By the book, θα λέγαμε, για traders και μεσοπρόθεσμους επενδυτές (σε διάστημα 6-9μήνου), με την ανάλογη χρονική τάση να παραμένει long όσο ο FTSE25 είναι σε διαπραγμάτευση πάνω από τις 1.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v