Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2020

ΑΔΜΗΕ: Το «χαρτί» του... 5G

Το χθεσινό 6,12% στα 2,50 ευρώ για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ μπορεί να ξάφνιασε (θετικά) όσους δεν γνωρίζουν (επαρκώς) τι εστί Διαχειριστής.

Και τι σημαίνει να αποτιμάται στα 603 εκατ. (το 50% του μ.κ.), όταν λ.χ. η ΔΕΗ έχει φθάσει το 1,60 δισ. (με ορατά πλέον και τα 2 δισ.).

Θέμα χρόνου, συγκυρίας και αφορμών, η μόχλευση για τη μετοχή, με καταλυτική τη συνδρομή της Πειραιώς χρηματιστηριακής.

Πρόσφατα ξεκίνησε την κάλυψη της εισηγμένης (καιρός ήταν να ανακαλύψει κάποιος διορατικός και τον Διαχειριστή), ανέλαβε την ειδική διαπραγμάτευση (αφού το προηγούμενο διάστημα «έχτισε» την απαραίτητη θέση σε καλές τιμές), με αποτέλεσμα στο παιχνίδι να μπει και ο ΑΔΜΗΕ.

Με βάση το κόστος που έχουν οι Κινέζοι και τα σχέδιά τους για τη θυγατρική Grid Telecom, ο Διαχειριστής ήρθε για να μείνει (και) επενδυτικά στο προσκήνιο.

Ενα από τα «χαρτιά» του, η εμπλοκή του στο project των 5G.

Με αφορμή χθεσινό σχόλιο/υπενθύμιση (*) του Traffico θυμίζω πως:

Ο ΑΔΜΗΕ έχει απλωμένο δίκτυο οπτικών ινών από Βορρά μέχρι Νότο, κουμπωμένο ήδη από την εποχή της TELLAS από το 2002 μέχρι το 2008 και πριν πουληθεί στις κορυφές των Πυλώνων των 150/300/400 KV σε όλη την Ελλάδα, αυτό ήταν έργο κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκινάνε λοιπόν μέσα από τα ΚΥΤ και διακλαδίζονται παντού, όταν λοιπόν έρθει η ώρα της κρίσεως και των οπτικών ινών, αυτοί (ΑΔΜΗΕ) θα είναι έτοιμοι.

Συμπληρώνοντας πως μιλάμε για ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών 3.000 χλμ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v