Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2020

Τέρνα Ενεργειακή: Νέα ιστορικά υψηλά

«Ουδεμία έκπληξις...» ήταν η απάντηση χρηματιστή, όταν του επισήμανα το «κλείσιμο» της Τέρνα Ενεργειακής στα 12,50 ευρώ. Στο υψηλό ημέρας και σε νέο ιστορικό υψηλό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μία μετοχή που δεν έχει εγκλωβισμένους, που εν μέσω πανδημίας, δεύτερου «απαγορευτικού» ενισχύεται 66,56% (από την αρχή του νέου έτους).

Και συνέχισε ο ίδιος πως και μόνο η παρουσία της εισηγμένης στην αγορά των ΗΠΑ, ειδικά τώρα, με την εκλογή Μπάιντεν, μπαίνει ενεργότερα στο monitoring εξειδικευμένων funds.

Μα η αποτίμηση στο 1,45 δισ.; ερώτησα αφελώς. Για να λάβω την «πληρωμένη» απάντηση πως η ΔΕΗ αποτιμάται στο 1,39 δισ., ο ΑΔΜΗΕ στα 555,6 εκατ., η Mytilineos στο 1,49 δισ. συνολικά περί τα 4,9 δισ., όταν η αποτίμηση λ.χ. της Energias de Portugal διαμορφώνεται στα 17,9 δισ., για να έχουμε μία συγκριτική τάξη μεγέθους.

Για να καταλήξει πως τα δύο BigPlays του 2021-2022 θα είναι η ενέργεια και οι υποδομές.

Προς επίρρωση, τα όσα αναφέρει -από νωρίς- ο Φώτης Κόλλιας για το πώς «οι νέοι αυτοκινητόδρομοι μπορούν να... απογειώσουν το ΑΕΠ»

BigPlay σε μία περίοδο που, όπως θυμίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης, «... όσο τα επιτόκια τείνουν να μηδενίσουν ή αρκετά έχουν αρνητική απόδοση, σταδιακά το χρήμα που είναι παρκαρισμένο θα ψάξει να βρει διέξοδο σε Μετοχές, Αμοιβαία, Ομόλογα και όσα... εργαλεία... μπορούν να αποφέρουν απόδοση».

Συνεπώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v