Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2021

Η σημασία της «εξόδου» στις αγορές

Μία πρόχειρη ματιά στην ειδησεογραφία αρκεί, για να καταλάβει κάποιος την πολλαπλή σημασία (και σπουδαιότητα) της χθεσινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Σε μία συγκυρία, που η Ευρώπη ηττάται ΚΑΙ στο σημαντικότατο μέτωπο του υγειονομικού, τώρα με τον εμβολιασμό (και σύμφωνα με όσα αποκαλυπτικά αναφέρει, από νωρίς, η Αγγελική Παπαμιλτιάδου), που στις ΗΠΑ η Fed προειδοποιεί για τις αβέβαιες προοπτικές της οικονομίας, η χώρα μας κατάφερε να αντλήσει 3,5 δισ. με πολύ καλούς όρους.

Πρακτικά το οικονομικό επιτελείο έχει τη σχετική ευχέρεια χρόνου και κεφαλαίων να συνεχίσει την πολιτική (υπο)στήριξης της κοινωνίας/οικονομίας. Με το «μαξιλάρι» να έχει περί τα 34-34,5 δισ., απαραίτητα για την πολύ δύσκολη, όπως διαφαίνεται, συνέχεια.

Για τη χώρα, το στοίχημα θα κερδηθεί (ή θα χαθεί) από το αν (και σε ποιο βαθμό) θα προλάβει (και για πόσο) την τουριστική περίοδο.

Για αυτό πολλαπλή η σημασία της χθεσινής έκδοσης.

σ.σ. εντέλει, σε ένα από τα ελάχιστα που τα πήγε καλά το Βερολίνο στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας ήταν να υποστηρίξει (όπως παραδοσιακά κάνει) ένα μη μέλος της Ευρωζώνης ενάντια σε δύο μέλη της Κοινότητας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v