Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2021

Εθνική Τράπεζα: Η προσοχή στο Δ.Σ. της Πέμπτης

Ημέρα πλήρης η σημερινή, με νέα «έξοδο» της χώρας στις αγορές, εξελίξεις στο μέτωπο της Ελλάκτωρ και ακόμη μία προσπάθεια των long να απεγκλωβιστούν από την περιοχή των 750 μονάδων.

Ωστόσο παράγοντες της αγοράς θεωρούν πιο σημαντική την αυριανή ημέρα, καθώς η έκδοση του νέου 10ετούς (αναλυτικά από τον Γιώργο Α. Σαββάκη) προορίζεται να είναι απόλυτα επιτυχής, ενώ στην Ελλάκτωρ λίγο έως πολύ έχουν προδιαγραφεί.

Ομως, για την Εθνική θεωρούν σημαντικό το αυριανό Δ.Σ., καθώς πιθανόν θα αποφασισθεί εάν θα προχωρήσει (και υπογραφεί) η συμφωνία με το CVC Capital, για την εξαγορά της ΕΕΓΑ.

Τι θα σήμαινε για τη διοίκηση του ομίλου ένα deal done; Σύμφωνα με τους παράγοντες, «κλείσιμο» μίας σημαντικής εκκρεμότητας (για χρόνια), ουσιαστικά ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης, συνακόλουθα εστίαση στην «επόμενη ημέρα», με στρατηγικές ανάπτυξης.

Θα μπορεί η Εθνική να επικεντρωθεί σε ενέργειες για απόδοση κεφαλαίων. Και ποιος ξέρει τι άλλο -σε ορίζοντα χρόνου- μία ενδεχόμενη επιστροφή της Εθνικής σε νέες αγορές;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v