Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2021

ΚΕΚΡΟΨ: Μία απόφαση, πολλά ερωτήματα

Αιφνιδίασε την αγορά το χθεσινό limit down της μετοχής, που αντανακλαστικά παρέσυρε σε σημαντική διόρθωση και τις μετοχές των Intracom, Intrakat. Απόρροια νέας εμπλοκής στη δικαστική διαμάχη της εισηγμένης με το Δημόσιο, για την κυριότητα έκτασης 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό.

Η διελκυστίνδα κρατά πάνω από 30 χρόνια, αποτελεί «ελληνικό παράδοξο» (ως η μακροβιότερη εισηγμένη σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο) και εύλογα θα διεκδικούσε περίοπτη θέση σε κάποια κατηγορία των Γκίνες.

Στα 2,185 με limit down και ανεκτέλεστο η μετοχή της Κέκροψ (3,17 υψηλό ημέρας), «χτυπώντας» τόσο την Ιntrakat, που «βούτηξε» στο 1,60 με 8,05% (1,78 υψηλό ημέρας) όσο την Intracom, που διόρθωσε στο 1,30 με 6,47% (1,452 υψηλό ημέρας).

Επί της ουσίας, η εισηγμένη είχε δικαιωθεί από το Εφετείο Αθηνών (είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητας στην εταιρεία) αλλά με βάση την απάντησή της σε (αυτονόητο) ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η απόφαση αναιρείται, με συνέπεια να οδηγείται σε εκδίκαση στον Αρειο Πάγο.

Ωστόσο, με αφορμή τη χθεσινή εικόνα των μετοχών (κυρίως των Ιntrakat, Intracom) εγείρονται ερωτήματα,
δεδομένων των μετοχικών συνεργειών. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Κέκροψ, η Intracom Holdings ελέγχει το 34,315% (μέσω της κατά 100% θυγατρικής Intradevelopment) (*), στην Ιntrakat η Intracom Holdings έχει το 59,556% (**), στη δε Intracom το 24,173% είναι στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη και το 19,048% στου Κωνσταντίνου Δημητριάδη.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων, Κέκροψ (43,27 εκατ.), Intracom (98,80 εκατ.), Ιntrakat (51,20 εκατ.), η συσχέτιση μεγεθών (σε όρους αποτίμησης) είναι αρκετά ετεροβαρής, εξού το χθεσινό... ντόμινο.

Ερώτημα που μένει να απαντηθεί (επί του... ταμπλό) κατά πόσον το (μελλοντικό) όφελος από την υλοποίηση μίας σειράς επενδυτικών προγραμμάτων της Κέκροψ (στην έκταση των 300 στρεμμάτων) δύναται να βαρύνει τα υφιστάμενα projects και τα σχεδιαζόμενα/υλοποιούμενα των Intracom, Ιntrakat.

(*) έτεροι μέτοχοι, η ΓΕΚ Τέρνα (37,222%) και AlphaBank (6,688%),

(**) με 19,048% ο Δημήτρης Κούτρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v