Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2021

ElvalHalcor: Και μετά το bonus

Εως τα 2,46 (υψηλό ημέρας) αντέδρασε (την Παρασκευή) η μετοχή, με αυξημένες συναλλαγές (409.000 τμχ)
Απόδοση 21,18% σε διάστημα μηνός, οπότε και "τρέχουν" εξελίξεις από την πλευρά της διοίκησης του ομίλου.

Ενα πρώτο αποτέλεσμα ήταν το bonus (διανομή 90,8 εκατ. στους μετόχους * σε μετοχές Cenergy και μετρητά)

Με βάση αυτή την ενέργεια, για τη μετοχή το περιθώριο αντίδρασης εξαντλείται, προς τα 2,60 ευρώ. Επίπεδα, που αντιστοιχούν σε χρηματιστηριακή αξία, περίπου 950 εκατ.

Ωστόσο, στην αγορά είναι talk of the town, πως έπεται συνέχεια. Αυτήν, που με σχόλιο μας (στις 24 Μαρτίου, με τον εύγλωττο τίτλο: Placement ή και κάτι άλλο) εκτιμούσαμε. Το "...κάτι άλλο..." είναι το bonus, μένει τώρα να προχωρήσει η διοίκηση στο (προεξοφλημένο) placement. Διάθεση μειοψηφικού ποσοστού, που εδώ και καιρό η "υπόγα" έχει εκτιμήσει, πως θα γίνει σε τιμές 1 plus δισ. ευρώ.

Ανοίγοντας "διπλή πόρτα" για την εισηγμένη, αφ' ενός της εισόδου στο club των billionaires αφ΄ ετέρου της ένταξης στον FTSE25.

Τεχνικά, σύμφωνα με τη μέτρηση (του Ηλία Ζαχαράκη), η επιβεβαίωση των 2,45 μπορεί να δώσει συνέχεια πέραν των 2,60 προς τα 2,90 ευρώ.

(*) Δεδομένων της μετοχικής σύνθεσης των 3 εταιρειών του ομίλου το bonus αφορά, κατά κύριο/μέγιστο λόγο τους ίδιους τους βασικούς μετόχους. Σαφές, καθώς στην ElvalHalcor η Viohalco ελέγχει το 91,44% , και το 81,93% της Cenergy. Βασικοί μέτοχοι της Viohalco, οι Στασινόπουλος Νικόλαος (32,27%), Στασινόπουλος Ιπποκράτης-Ιωάννης (27,92%) και Στασινόπουλος Ευάγγελος (19,2%). Και μία λεπτομέρεια, εκ των δύο αδελφών, ο Μιχάλης δεν εμφανίζεται στους άνω του 5% ενώ ο Ιπποκράτης-Ιωάννης έχει το αναφερόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v