Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2021

AVAX: Θα είναι turnaround story;

Στο 1,25 ευρώ (5,93%) η μετοχή της AVAX. Απόδοση 32,98% στον μήνα και 82,75% από την αρχή του έτους. Στα 180,4 εκατ. η αποτίμηση, με τον Ηλία Ζαχαράκη να διερωτάται «... ποιος να φανταζόταν ότι πριν 1 χρόνο και κάτι θα έκανε ΑΜΚ στο 0,35 και σήμερα θα ήταν στο 1,25». Κατασκευές και πληροφορική είναι οι 2 hot κλάδοι της περιόδου, με την ενέργεια να ακολουθεί, χωνεύοντας τις αποδόσεις που ήρθαν πιο νωρίς.

Τεχνικά σε ημερήσιο γράφημα είναι long από το 0,55 από τον Ιανουάριο. To στοπ είναι στο 0,99 σε κλείσιμο μέρας. Το 1,05 κοντινή και το 1 κύρια στήριξη. Προσοχή στο 1,28 επίπεδο αν πληρωθεί, μιας και μπορεί να δώσει διόρθωση.

Με την εισηγμένη/μετοχή η υπόγα είχε ασχοληθεί με αφορμή την ΑΜΚ (τι... παίζει τώρα με την AVAX/στις 10 Φεβρουαρίου 2020*), θεωρώντας την ως ένα πρώτο από τα πολλά βήματα που θα έπρεπε να κάνει η διοίκηση Χρήστου Ιωάννου, για να έχει πιθανότητες να «γυρίσει» ο όμιλος. Εκτοτε, έχουν γίνει αρκετά (μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα, κυρίως δε προς την κατεύθυνση του περιορισμού των υψηλότατων υποχρεώσεων).

Μπορεί να είναι η AVAX ένα από τα turnaround stories; Προσωπικά, εκτιμώ πως ναι. Αλλοι, πως όχι, η αγορά και το ταμπλό θα δείξουν. Γνωρίζω πως η διοίκηση έχει προγραμματίσει (και άμεσα ξεκινά η υλοποίηση ορισμένων...) σειρά ενεργειών, που θα ενισχύουν τις πιθανότητες επαναφοράς. Μέχρι τώρα (από τις 10/2/2020) το ταμπλό δικαιώνει όσους εμπιστεύονται την προσπάθεια. Θα δείξει.

(*) σε «μέτρηση» (τότε, 10/2/2020) του george papigiotis, «αδελφού», η παρουσία του οποίου μου λείπει, έχει όμως τις ευχές όλων μας, για την ευόδωση του δικού του δρόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v