Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2021

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το χρονοδιάγραμμα

Σήμερα, Τρίτη, λήγει η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης (και των δικαιωμάτων προεγγραφής).
Στα 1,40 ευρώ η μετοχή, με ισχυρή αντίδραση 8,53% και αυξημένες συναλλαγές 1,1 εκατ. τεμαχίων, στην χθεσινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ την Παρασκευή 6 Αυγούστου το Δ.Σ της εισηγμένης θα ανακοινώσει το τι θα γίνει με τις όποιες μετοχές δεν διατεθούν, ενώ θα γίνει γνωστό και το ποσοστό συμμετοχής/κάλυψης.

Μία πρώτη εικόνα για το ποιος έβαλε (και πόσο...) το "χέρι στην τσέπη" θα έχει η αγορά, στο τέλος της εβδομάδος.

Στις 11 Αυγούστου αναμένεται να εξεταστεί (και εγκριθεί) από την Κεφαλαιαγορά η εισαγωγή των νέων μετοχών, η διαπραγμάτευση των οποίων θα ξεκινήσει δύο μέρες μετά, Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Κρίσιμη διαδικασία η ΑΜΚ, όχι μόνο για την διαμόρφωση των εσωτερικών μετοχικών ισορροπιών/συσχετισμών αλλά (κυρίως) επειδή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια επαναφοράς του ομίλου.

Προσώρας γνωστή είναι η θέση της Reggebrogh που βάσει της συμμετοχής του fund καλύπτει 33,7+16,3 εκατ. (περιλαμβανόμενης της εξάσκησης δικαιωμάτων, που ενδεχομένως δεν ασκηθούν) το δε μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων, που θα αντληθούν θα χρηματοδοτήσουν την θυγατρική κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ. Περί τα 98,6 εκατ. (αφαιρούμενων από τα 120,5 τα έξοδα έκδοσης, περί το 1,6 εκατ.) εντός 3 μηνών (από την ΑΜΚ) και το υπόλοιπο για την υλοποίηση επενδύσεων, κυρίως, στις Ανανεώσιμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v