Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2021

Η προσοχή (και) στα αποτελέσματα

Ημέρες ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών διεργασιών παρά το ότι, χρηματιστηριακά, η αγορά δείχνει να απέχει.

Και όμως, αρκετά τα ενδιαφέροντα από την χθεσινή ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της Πειραιώς, τα αναλύει η Αναστασία Παπαϊωάννου. Οπως και το θέμα της, για κρυμμένο θησαυρό για τράπεζες και διαχειριστές, στα ακίνητα. Νέα δεδομένα, που αφορούν άμεσα/έμμεσα (και) εισηγμένες όπως Reds, BriQ, Prodea, Premia και την προσφάτως... αφυπνισθείσα Αστικά Ακίνητα.

Η Mytilineos ανακοίνωσε, εχθές, αύξηση εργασιών του τομέα μεταλλουργίας κατά 17,8% , στα 304,8 εκατ. Η συνεισφορά του συγκεκριμένου τομέα στην λειτουργική κερδοφορία ήταν, στο 6μηνο, η μεγαλύτερη από κάθε άλλο, με τα EBITDA στα 76,7 εκατ. που αντιστοιχούν στο 49,3% της λειτουργικής κερδοφορίας.

Εξέλιξη σε περιβάλλον ράλι στην τιμή του αλουμινίου, διεθνώς, και το Bloomberg- πρόσφατα- να κάνει λόγο για άνοδο διαρκείας (λόγω Κίνας, αποθεμάτων/επάρκειας, κόστους μεταφοράς κ.λ.π).

Η Mytilineos είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αλουμινίου στην Ευρώπη, "γράφει" το ήμισυ των EBITDA της από τον κλάδο της μεταλλουργίας, και στις αντίστοιχες αγορές αναλυτές "βλέπουν" την τιμή πάνω και από τα 3.000$/τόνο (από 1.477$/τόνο, πέρυσι τον Απρίλιο λόγω πανδημίας).

Σήμερα ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα ΟΤΕ και Εθνική, με την βεβαιότητα πως αρκετά ενδιαφέροντα θα αναδειχθούν, επίσης. Και έπεται συνέχεια.

Παρεμπιπτόντως, η Eurobank Securities συστήνει "αγορά" για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ, ανεβάζει λίγο τον πήχη, στα 20 ευρώ και αποτιμά ως καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα, ειδικότερα όσον αφορά στα ebitda. Εμείς, είπαμε εχθές, να εστιάσουμε στην διάσταση των ΗΠΑ.

Επίσης, μετά από καιρό νέα εισαγωγή, έστω στην ΕΝ.Α της Real Consulting. Συνεργάτης της Microsoft, ειδική σχέση με την SAP και δραστηριοποίηση στον, ίσως, πιο "καυτό" κλάδο της αγοράς μετά το lockdown. Αλλωστε, από την ΕΝ.Α ξεκίνησαν η Entersoft (αρχικά) και η EpsiloNet (στη συνέχεια) για να περάσουν στην Κύρια Αγορά, με θεαματικά (και) χρηματιστηριακά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v