Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2021

Η ώρα του ΔΕΔΔΗΕ

Για σήμερα το απόγευμα αναμένεται -από τη ΔΕΗ- η ανακοίνωση του τελικού πλειοδότη για το 49% του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οπως σημείωνε η Αθηνά Καλαϊτζόγλου (στις 3 Σεπτεμβρίου), προσφορά κατέθεσαν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια CVC Capital Partners Group, First Sentier Investors Group, KKR και Macquarie Group.

Ολο το προηγούμενο διάστημα γράφτηκαν αρκετά για το τίμημα, κυκλοφόρησαν (και) στα χρηματιστηριακά γραφεία περισσότερα. Προτιμήσαμε να παραμείνουμε εκτός εικοτολογίας, θεωρώντας πως το συγκεκριμένο εγχείρημα, που προφανώς έχει (και) πολιτικό αποτύπωμα, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως τα 4 hyper funds έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια/περιουσιακά στοιχεία (aum) κοντά στο 1 τρισ. $ καταδεικνύει το ουσιαστικό ενδιαφέρον των αγορών τόσο για τον Διαχειριστή (δίκτυα) όσο ευρύτερα για τον ενεργειακό κλάδο.

Κλάδος που μετασχηματίζεται διεθνώς -και υπό το βάρος των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής-
της στροφής των hyper funds, ακόμη και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Από αυτή την άποψη, το εγχείρημα με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι η απαρχή ενός κύκλου -για τη χώρα μας- που έχει «βάθος χρόνου».
Εύλογο, συνεπώς, το ενδιαφέρον για την έκβασή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v