Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2021

Χρειάζεται επιδότηση και ο... Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό;

Είπαμε...

Δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, προξένησε εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH έθετε, με την «αστική ευγένεια» που χαρακτηρίζει την εφημερίδα (στη στήλη Δήκτης, στο φύλλο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου) το γεγονός πως το έργο ανάπτυξης ενός εμβληματικού θερέτρου πολυτελείας στο νησί του Σκορπιού από τον Ρώσο ολιγάρχη θα χρηματοδοτηθεί με 4,3 εκατ. ευρώ. Πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων (του υπουργείου Ανάπτυξης) το σχετικό κονδύλι, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων. Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 26,6 εκατ., δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, σε επιφάνεια 9.420 τ.μ.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό (εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας) θα ανέλθει σε 165 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου του ύψους της επένδυσης (165 εκατ.), η δημόσια συνεισφορά (4,3 εκατ.) δημιουργεί δυσανάλογη (αρνητική) εντύπωση. Αν και δεν νομίζω να θεωρεί κάποιος πως τα 4,3 εκατ. λείπουν από τον Ρώσο, το ερώτημα για την απόφαση του υπουργείου είναι -μάλλον- εύλογο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v