Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2021

Τεχνικές... ενδείξεις στο Χρηματιστήριο

Οταν η εβδομάδα κλείνει με 3πλάσια απόδοση για τον ΔΤΡ έναντι του ΓΔ και του FTSE25, τότε
κάτι δείχνει να αλλάζει. Από τη στιγμή, δε, που ο τραπεζικός κλάδος περνά μπροστά σε απόδοση για το 2021, κάτι που παρατηρείται -συνήθως- σε φάσεις προετοιμασίας των long, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, τότε η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα.

Σήμερα είναι η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του ομολόγου της Capital PLP, αύριο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Mytilineos, την Πέμπτη η συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Επιπρόσθετα ανοιχτά μέτωπα, όπως λ.χ. των Ναυπηγείων Ελευσίνας οδεύουν προς θετική διευθέτηση, με προφανή οφέλη για την εγχώρια παραγωγή.

Η ΕΚΤ δεν θ' αφήσει την Ελλάδα πίσω, θεωρεί η Société Générale, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Α. Σαββάκη, δυνατή είναι η πρεμιέρα για τις δημοπρασίες LNG του ΔΕΣΦΑ, σημειώνει η Αθηνά Καλαϊτζόγλου, με τις εισηγμένες του χάλυβα να συνεχίζουν το ράλι, όπως αναφέρει ο Στέφανος Κοτζαμάνης.

Με αυτά, προτεραιότητα των long για τον ΔΤΡ είναι η «οχύρωση» των 585 ως στήριξη με στόχευση τις 608 και 640 μονάδες. Ο φιλόδοξος στόχος των 740 μονάδων για τον ΔΤΡ θα μπορούσε να είναι το Santa Claus bonus προς τις εορτές, αλλά ένα ένα τα βήματα.

Στις 899 και με κύρια στις 892 οι στηρίξεις για τον ΓΔ, στόχευση των long προς τις 931, με ενδιάμεση τις 913 μονάδες.

Χρήσιμη για την τελεσφόρηση του ανοδικού σεναρίου, στο ΧΑ, η επιβεβαίωση της long τάσης για τον S&P500.

Στην περίπτωση του «δείκτη των δεικτών» προέχει η επιβεβαίωση των 4.520 (κύρια στις 4.463), με στόχο την πειστική κατοχύρωση των 4.550, προκειμένου να εξελιχθεί η άνοδος προς τις 4.695, που αποτελεί στόχο έτους για την «αγορά των αγορών».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v