Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2021

ElvalHalcor: Στην ευρωπαϊκή ελίτ

Υπερκαλύφθηκε 3 φορές η έκδοση του ομολογιακού, ύψους 250 εκατ. Με απόδοση 2,45% και με ιδιώτες επενδυτές να καλύπτουν το 68% του ΚΟΔ.

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για προϊόντα αλουμινίου διεθνώς συνδυαστικά με την είσοδο της ElvalHalcor στην κορυφαία 3άδα του κλάδου στην Ευρώπη, οδηγεί την διοίκηση της στην ενίσχυση/επίσπευση νέων επενδυτικών προγραμμάτων.

Η εισηγμένη υλοποιεί-ήδη- συμπληρωματικές επενδύσεις-ύψους 100 εκατ.- για τη νέα γραμμή βαφής-που θα αυξήσει την παραγωγικότητα στους 520 χιλιάδες τόνους. Το συγκεκριμένο project προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2022, με προοπτική πλήρους δυναμικότητας το 2023.

Αναθεώρηση προς το μεγαλύτερο για τις επενδύσεις της εταιρείας, καθώς η στροφή της Ευρώπης προς προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της ζήτησης για το "αλουμίνιο".

Κλάδος, όπου η ElvalHalcor είχε εδραία θέση και προ Covid-19, που-πλέον- ισχυροποιείται έτι περαιτέρω.
Συσκευασία τροφίμων-ποτών, μεταφορές, αυτοκινητοβιομηχανία, κ.α. καίριοι κλάδοι "τρέχουν" με διψήφιο ποσοστό.

Δεδομένης της νέας περιβαλλοντικής πολιτικής των Βρυξελλών, η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα χαλκού έχει διασφαλισμένη μία πολυετή περίοδο, εξέλιξη που ευνοεί τις επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου, με την εισηγμένη να διατηρεί στην Ελλάδα το κύριο μέρος της παραγωγής της.

Σε εγκαταστάσεις, στα Οινόφυτα, που επεκτείνονται συνεχώς συνακόλουθα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αρκετές εξ' αυτών εξειδικευμένες.

Παράλληλα η διοίκηση πέραν των συμφωνιών, που κλείνει εκτός συνόρων, είναι σε επαφές με την ΕΑΒ, για την παραγωγή προφίλ αλουμινίου για την αεροπορική βιομηχανία.

Με πωλήσεις 1,34 δισ., λειτουργικά κέρδη 122,7 εκατ. ,καθαρά κέρδη (μετά φόρων), καθαρό δανεισμό 678,6 και ίδια κεφάλαια 757,8 εκατ. στο 6μηνο η ElvalHalcor είναι κοντά στην κορυφή, πανευρωπαϊκά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v