Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2021

Είναι έτσι, εάν έτσι νομίζετε;

Με νέες διευκρινίσεις για την τιμή της μετοχής της Attica Bank, το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχείρησε να εξηγήσει τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Και μόνο το γεγονός πως η ανακοίνωση ήρθε να δικαιολογήσει συμπληρώνοντας όσα, λίγες ώρες νωρίτερα, το ίδιο (το Χρηματιστήριο Αθηνών) είχε επιχειρήσει να εξηγήσει, επιβεβαιώνει την κοινή εκτίμηση της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας πως τα γεγονότα της Δευτέρας δεν περιποιούν τιμή για την κεφαλαιαγορά μας.

Το εάν και ποιος ευθύνεται ας το αναζητήσουν οι κρατούντες, εάν όντως υπάρχουν ευθύνες και πώς θα πρέπει να αποδοθούν (ή όχι) είναι της αρμοδιότητάς τους. Αλλά, επιτέλους, ας κάνουν κάτι, ας ενεργήσουν, γιατί δεν μπορεί να μη συνειδητοποιούν πως με αυτά και με εκείνα ο θεσμός απαξιώνεται, εκφυλίζεται.

(*) παραφράζοντας το «Così è (se vi pare)» του Luigi Pirandello (βασισμένο στο «La signora Frola e il signor Ponza, suo genero», του ίδιου) σε μία προσπάθεια να διασκεδάσω λίγο την κατάσταση. Που μόνο για τέτοια δεν προσφέρεται, δυστυχώς.

σ.σ. ένα θερμό -από καρδιάς- ευχαριστώ, σε όλους όσοι -εμφανώς αλλά και αφανώς- (υπο)στήριξαν
και κράτησαν ανοιχτή, χθες, την υπόγα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v