Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2021

Ενα... συντηρητικό year end rally

Μία εβδομάδα κλείνει αύριο από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον, που έφερε τα πάνω κάτω (και) στις αγορές.

Αίτιο ή αφορμή, για να διορθώσουν τα χρηματιστήρια, πιθανόν να αποσαφηνισθεί με τις όποιες ανακοινώσεις του ΠΟΥ.

Ωστόσο με αφορμή την Όμικρον, η Fed επισπεύδει το tapering και ο επικεφαλής της τα γυρίζει ως προς τον χαρακτήρα/σύνθεση του πληθωρισμού.

Ο Ζερόμ Πάουελ στέλνει το μήνυμά του (κυρίως) προς την Ευρώπη, αλλά -με τις τελευταίες πληροφορίες- η Κριστίν Λαγκάρντ δεν φαίνεται να το ασπάζεται.

Πρακτικά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η ΕΚΤ στη συνεδρίαση της 15-16 Δεκεμβρίου δεν θα ανακοινώσει κάτι οριστικό και σαφές. Πιθανά να το μεταθέσει για τον Φεβρουάριο, θα δείξει.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για την αγορά μας θα μπορούσε να σημαίνει πως αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα δύσκολα θα διαμορφωθούν πάνω από το 1,35% (10ετές), ότι στο Χρηματιστήριο το εύρος διακύμανσης θα συντηρηθεί μεταξύ 850-835 και 880-897 μονάδες.

Σημαίνει αυτό πως οι 931,94 μονάδες θα παραμείνουν υψηλό 52 εβδομάδων, ότι η προσέγγιση των 1.000 μονάδων στην οποία αναφέρονταν πολλοί (συμπεριλαμβανόμενου του Εκηβόλου) δεν θα επιχειρηθεί.

Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε υπεραπόδοση σε επιλεγμένα χαρτιά και όχι σε επίπεδο Δείκτη

Όμως, ακόμη και έτσι να είναι, δίνεται εύρος κινήσεων εντός του οποίου οι συνδαιτημόνες θα μπορούν να απολαύσουν ένα year end rally, κατώτερο μεν των προ μηνός φιλόδοξων προσδοκιών, που ωστόσο θα προσφέρει και αυτό τα δώρα του.

Πιο συντηρητικά, το πιθανότερο, αλλά Ο.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v