Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2021

Και τώρα;

Τα πάνω κάτω στις αγορές, με τον DJIA να "βουλιάζει" 900 μονάδες, στην ευρύτερη διόρθωση για το 2021 (*). Στην "Ομικρον" και τις ντρίπλες του κορωνοϊού στο τοίχος ανοσίας, αναφέρεται ενδιαφέρον θέμα των FT, που μας δίνει να καταλάβουμε την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Συνακόλουθα της σοβαρότητας της.

Νομοτελειακά τα όσα διαδραματίστηκαν στις αγορές την Παρασκευή, με τους πιο επικαιροποιημένους "δείκτες" να απαιτούν την υπέρ-αυξημένη προσοχή μας (και) στα επενδυτικά (προφανώς όχι μόνο).

Στα καθ' ημάς, μετά και την "βύθιση" της Παρασκευής, για τον ΓΔ διαμορφώθηκε το μεγαλύτερο (σε εύρος) κερί του 2021. Από μόνος του ο σχηματισμός μας λέει πολλά, και οφείλουμε να τον παρακολουθήσουμε στην εξέλιξη του, από Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη "... δεν χρειάζεται κάποιος να δοκιμάσει το πιάσει μαχαίρι που πέφτει, προτιμότερο θα ήταν να δούμε, έστω, κάποια ωριαία κεριά προς λήψη όποιας contrarian επιλογής".

Ήδη ο ΓΔ είναι (σε ημερήσιο) σε υπέρ πώληση. Στις 854-845-834-828 είναι πιθανές στηρίξεις. Ωστόσο καλό θα ήταν να μελετάται ένας -ένας τίτλος ξεχωριστά- για όποιον ενδιαφέρεται και όχι το σύνολο της αγοράς.

Για παράδειγμα, μπορεί ο ΟΤΕ να έχει διαφορετική συμπεριφορά στην παρούσα κ.ο.κ, όπως συνέβη την Παρασκευή.

(*) αναλυτικότατος ο Γιάννης Μάρης στο θέμα του: Πτώση 900 μονάδων στην Wall Street, "βουτιά" 13% στο πετρέλαιο (της 26/11, euro2day.gr)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v