Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2022

ElvalHalcor: Ο διεθνής παίκτης

Τριήμερο ευρύτερου Ομίλου Viohalcο αυτό που ξεκίνησε χθες με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2021, συνεχίζεται -σήμερα- με τη Cenergy Holdings και ολοκληρώνεται -αύριο- με τη... ναυαρχίδα Viohalco.

Ειδικότερα για την ElvalHalcor, ο γνώστης Στέφανος Κοτζαμάνης από νωρίς έχει αναλύσει όχι τόσο τα μεγέθη 2021 όσο το δυναμικό ξεκίνημα 2022 αλλά και τις επιπτώσεις από την Ουκρανία.

Θα σταθώ/περιοριστώ σε δύο λεπτομέρειες, ικανές, κατά την εκτίμηση μου, να συνεχίσουν να κάνουν τη διαφορά για τον συγκεκριμένο όμιλο (που για όποιον έχει επισκεφθεί/περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του στα Οινόφυτα, τα μεγέθη και οι προοπτικές είναι προφανείς) και επιχειρηματικά και επενδυτικά/χρηματιστηριακά.

Η πρώτη αφορά στον ευρύτατο διεθνή προσανατολισμό με πωλήσεις εκτός Ελλάδος, που ξεπερνούν το 91% του κύκλου εργασιών. Διασπορά που δίνει στη διοίκηση την ευχέρεια να αντισταθμίσει ενδεχόμενους μελλοντικούς κινδύνους, εστίες αβεβαιότητας αλλά και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κάθε μελλοντική ευκαιρία.

Η δεύτερη αφορά στην «πρώτη ύλη», αυτή καθεαυτή, στο μέταλλο -στο αλουμίνιο-, η ζήτηση του οποίου θα παραμείνει σταθερά αυξανόμενη είτε με «παλιά βαριά βιομηχανία»-ορυκτά καύσιμα, είτε με «πράσινη ενέργεια»-ΑΠΕ κ.λπ.

Και σε αυτή την περίπτωση «κλειδί» -που μπορεί να προσδώσει υπεραξία και το 2022- είναι τα κέρδη από αποτίμηση αποθεμάτων, όπως αυτή προεξοφλείται να αποτυπωθεί στα μεγέθη πρώτου 3μήνου 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v