Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2022

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Με τον πληθωρισμό να «καλπάζει» (πιθανότατα πάνω από 7% τον Φεβρουάριο), το πρόβλημα διογκώνεται όλο και περισσότερο. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέο πακέτο στήριξης με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Εύλογα η προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, με προσδοκίες πως η Κριστίν Λαγκάρντ, αφού συνεκτιμήσει τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα κρατήσει ανοιχτό το... παράθυρο σε ευέλικτη και υποστηρικτική νομισματική πολιτική.

Χρηματιστηριακά οι αγορές έδειξαν να προεξοφλούν την εξεύρεση διεξόδου στο ουκρανικό, με τις ευρωπαϊκές να επενδύουν και στις ενέργειες της ΕΚΤ αλλά και του Συμβουλίου της Ε.Ε. Τεχνικά, με γνώμονα τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, η χθεσινή αντίδραση εντάσσεται στο πλαίσιο ανοδικών διορθώσεων στη λογική του sell the rallies.

Στις 822,97 μονάδες ο ΓΔ, με εύρος διακύμανσης μεταξύ 797,97-827,11 μονάδων. Η επιβεβαίωση του stop των 789 μονάδων έβγαλε αντίδραση, που εκτείνεται έως τις 833 μονάδες. Σε ημερήσιο, η τάση παραμένει short από την απώλεια των 934 και 907 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v