Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2022

ΤΙΤΑΝ: Πίσω από τις διευκρινίσεις

Ξάφνιασε την αγορά -από πολλές απόψεις- η εικόνα της ΤΙΤΑΝ την Παρασκευή.

Από τους ομίλους σηματωρούς, συνυφασμένους με την ιστορία του θεσμού (από το 1912 στο ΧΑΑ, δεύτερος παλαιότερος μετά την Εθνική), με 120ετή επιχειρηματική διαδρομή και θεσμικό ρόλο (λ.χ. o πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι -σχεδόν- μία 2ετία πρόεδρος και του ΣΕΒ) είναι αλήθεια πως δεν έχει συνηθίσει την επενδυτική/χρηματιστηριακή κοινότητα με ακραίες διακυμάνσεις.

Κάτι που ωστόσο συνέβη την Παρασκευή, όταν η αρχική ανακοίνωση του δ.σ. (σχεδόν 30' μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης) για σύγκληση έκτακτης γ.σ. με θέμα τη μείωση του κεφαλαίου κατά 200.000.000 ευρώ υπό τη μορφή επιστροφής μετρητών στους μετόχους πυροδότησε ράλι για τη μετοχή. Εως τα 14,16 ευρώ (8,92%), διακύμανση εντελώς ασυνήθης για τη μετοχή.

Οπως και οι αυξημένες συναλλαγές, ικανό μερίδιο αφορούσε σε intraday εντολές, που «έπαιξαν» την πληροφορία.

Επρεπε να συνεχισθεί και ολοκληρωθεί η συνεδρίαση για να δοθούν διευκρινίσεις όσον αφορούσε στο ζήτημα της επιστροφής κεφαλαίου, με τη μετοχή να «κλείνει» στα 13,84 (6,46%) με συναλλαγές 222.000 τμχ.

Εάν δεν ήταν ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, τα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή ενδεχομένως να μην έκαναν τόση αίσθηση, να μη σχολιάζονταν σε αυτή την έκταση σε χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά γραφεία.

Ομως είναι ο όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Οσον αφορά στο εάν και τι «παίχτηκε» ενδεχομένως επενδυτικά πριν την ανακοίνωση και μέχρι τη διευκρίνιση, υποθέτω πως στην Κολοκοτρώνη θα έχουν ήδη αξιολογήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v