Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2022

Σε ιστορικά υψηλά η Mytilineos

Στα 17,60 με υψηλή τιμή ημέρας στα 17,79 ευρώ χθες η μετοχή. Με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα/τζίρο από κάθε άλλη -στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης-, που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς δεν θα πρέπει να αποδοθεί τόσο στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI όσο στη διαχρονικά ανοδική πορεία της εταιρείας, κυρίως όμως των προοπτικών της.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται από τη μακρινή εποχή της εισόδου στην Παράλληλη Αγορά (!) πώς εξελίχθηκε, μεγεθύνθηκε ο Mυτιληναίος, για να καταστεί η Mytilineos του 2022.

Προφανώς οι αγοραστές στα χθεσινά ιστορικά υψηλά «βλέπουν» στην «επόμενη ημέρα» και από αυτή την άποψη τα 2,51 δισ. είναι deep value συγκριτικά με αυτό που έρχεται. Μάλιστα, εκτιμώ πως στην πλειονότητά τους λίγη σημασία δίνουν στο αν θα ενταχθεί με αυτή την αναδιάρθρωση στον MSCI Greece Standard, παρότι πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Οι προσδοκίες των αγοραστών «βλέπουν» πολύ μακρύτερα από την 29η Απριλίου. Και πολύ υψηλότερα. Τεχνικά, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, όσο η μετοχή είναι πάνω από τα 17 ευρώ, η τάση είναι επιθετική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v