Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2022

Ο... too hard Βακάκης

Δύο επιβεβαιώσεις και μία διάψευση, με την ανακοίνωση των αλλαγών στον δείκτη MSCI Greece Standard. Οι πρώτες αφορούν την Εθνική και τη Mytilineos, που εγγράφονται στο «καλάθι» του δείκτη.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η είσοδος των δύο, θυμίζοντας πως η Εθνική είχε διαγραφεί (μαζί με Eurobank, Alpha Bank και ΤΙΤΑΝ) τον Μάιο 2020. Eurobank και Alpha Βank επανήλθαν, τώρα ήταν η σειρά της Εθνικής, εξέλιξη που και «σημειολογικά» επιβεβαιώνει την προοπτική επαναφοράς του τραπεζικού συστήματος προς την κανονικότητα.

Για τη Mytilineos δεν έχω να πω κάτι, «μιλάει» το ταμπλό και ο ισολογισμός της εισηγμένης. Ωστόσο, βρήκα εξόχως ενδιαφέρουσα τη μη διαγραφή της Jumbo -κόντρα στις εκθέσεις, αναλύσεις ξένων οίκων πως η μετοχή θα τεθεί εκτός.

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, είναι η τρίτη φορά που ο Απόστολος Βακάκης διαψεύδει τους οίκους, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της σημερινής ανάρτησής μας.

Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τον επιχειρηματία/βασικό μέτοχο της εισηγμένης, τα όσα αναφέρει ο συμπαθής μου ΧΑΜαιλέων (στις 11 Μαΐου) με βρίσκουν 99,9% σύμφωνο. Παρεμπιπτόντως, όποιος παρακολουθούσε τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής της Jumbo, θα προεξοφλούσε και την ανακοίνωση της Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v