Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2022

Μίας συμφωνίας κι άλλες έπονται...

Big Deal εφοπλιστών με Βαρδινογιάννη για τις μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποκαλύπτουν η Πένυ Κούτρα
και η Αναστασία Παπαϊωάννου.

Από τη στιγμή που θα κλείσει η συμφωνία για  το 30% του μ.κ. του ομίλου, διανοίγονται περαιτέρω συνέργειες στην πράσινη ενέργεια και όχι μόνο. Προφανές πως ο ευρύτερα εννοούμενος κλάδος της ενέργειας είναι από αυτούς που θα πρωταγωνιστήσουν στη διαδικασία μετάβασης της επιχειρηματικότητας στην επόμενη ημέρα της οικονομίας μας.

Αιχμή οι ΑΠΕ, ενδεικτική η πρόσφατη ανάρτησή μας για τα «διψήφια premium» (στον ΕΚΗ της 29 Απριλίου), συχνές οι διακριτές «φωτογραφικές» αναφορές της στήλης στην κόντρα κίνηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ -ειδικά της Τρίτης, που... έβγαζε μάτια- στη χθεσινή κόντρα άνοδο της Motor Oil κ.λπ., καθώς οι διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο αναμφίβολα έχουν και επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτύπωμα.

Σε μια συγκυρία που η πλευρά Χρήστου Ιωάννου είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση της Volterra, με τον ισχυρό άνδρα της AVAX να επικεντρώνεται κυρίως σε κατασκευές-παραχωρήσεις. Την ώρα που η εκκίνηση του «διαγωνισμού των διαγωνισμών» για το Holy Grail της Αττικής Οδού θα φέρει κοντά... άσπονδους και θα διαταράξει παραδοσιακές ισορροπίες.

Σε αυτή τη συγκυρία, που η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που η χώρα προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ενεργειακή ενδυνάμωσή της, με προγράμματα FSRUs κ.λπ.

Το BigEnergyPlay, για το οποίο στην «υπόγα» αναφερόμαστε από την περίοδο ολικής επαναφοράς της ΔΕΗ, περνά στην επόμενη φάση.

(*) ένα από τα αντισώματα της εγχώριας επιχειρηματικότητας/οικονομίας κόντρα στο δυσμενές διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, οι μεγάλες συμφωνίες που υλοποιούνται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
Που κατά κοινή εκτίμηση συμβάλλουν -και αυτές- στη θετική -προσώρας- διαφοροποίηση της εγχώριας αγοράς από τις ευρωπαϊκές, τις αναδυόμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v