Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2022

Τι μας «λέει» η Goldman Sachs

Νέο άλμα για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ιστορικά ποσοστά για Γερμανία (8,8%), Ιταλία (9%) και αλλού,
εξέλιξη που ενισχύει την πλευρά των οίκων, που εκτιμούν ως πιθανότερη μία αύξηση 75 μ.β. από την ΕΚΤ (την προσεχή Πέμπτη) αντί για 50 μ.β. που ήταν και το επικρατέστερο -μέχρι τελευταία- ενδεχόμενο.

Στην πλευρά αυτή προσχωρεί και η Goldman Sachs, ακολουθώντας τη λογική βόρειων τραπεζών (λ.χ. των Φινλανδών της Nordea, των Δανών της Danske, προφανώς της Deutsche Bank κ.λπ.). Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι πως ο αμερικανικός οίκος την ίδια ώρα βγαίνει υποστηρικτικός προς το εγχώριο συστημικό banking, αναβαθμίζει τιμές-στόχους, σύμφωνα με όσα σημείωνε χθες ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Η Goldman Sachs βλέπει κάτι που (δυνητικά) δημιουργεί περιθώριο κέρδους, το πιθανότατο κάπως ανάλογα θα σκέφτηκαν και οι της Reggeborgh, για να καταστούν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος στην Alpha Bank.
Η Goldman Sachs έχει προγραμματισμένη παρουσίαση για τις τράπεζες την προσεχή Τετάρτη, στο Λονδίνο.
Μία μέρα πριν την ΕΚΤ και δύο πριν τη Σύνοδο των υπ. Ενέργειας.

Παράλληλα ο μετριοπαθής Γιάννης Στουρνάρας παρεμβαίνει με παραίνεση για «μέτρο και σύνεση». Ο λόγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αναβαθμισμένος στα ευρωπαϊκά -κυρίως λόγω των έγκαιρων και στοχευμένων θέσεών του από την αρχή της κρίσης της πανδημίας λόγω Covid-19, έχει τη σημασία του καθώς απηχεί τη θέση των πιο «κοινωνιστών» της ΕΚΤ -κυρίως «νοτίων».

Μένει να δούμε εάν αυτά (και άλλα προφανώς) λειτουργούν και πώς, ενόψει της συνεδρίασης της 8ης Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v