Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2022

Ενεργειακό: Τι θα «δείξει» η Viohalco

Ημέρα Fed η σημερινή, με τις αγορές να προεξοφλούν αύξηση (τουλάχιστον) κατά 75 μ.β. Για τα της Ευρώπης, σήμα για επιθετικότερη επιτοκιακή πολιτική στέλνει η επικεφαλής της ΕΚΤ, προειδοποιώντας παράλληλα για σπιράλ μισθών-τιμών. Προφανές πως αυτά έχουν αντίκτυπο στη ζήτηση/παραγωγή/ανεργία κ.λπ., με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την επιχειρηματικότητα.

Το επιτοκιακό είναι το ένα μέρος του προβλήματος, γιατί το άλλο, δηλαδή το ενεργειακό επιβαρύνει-ήδη- την εγχώρια επιχειρηματικότητα, ανησυχεί όλο και περισσότερο (και εύλογα) τους ανθρώπους της παραγωγής, της αγοράς.

Απολύτως στοχευμένα όσα από νωρίς σημειώνει ο Στέφανος Κοτζαμάνης, χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής από τους αρμοδίους. Γιατί καλή μεν η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου -δη δεύτερου 3μήνου-, πλην όμως οι αντοχές δεν είναι απεριόριστες.

Από αυτή την άποψη, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση μεγεθών του ομίλου Viohalco, κύρια περίπτωση εισηγμένης η διοίκηση της οποίας έχει να διαχειριστεί το διπλό βάρος επιτοκιακό/δανειακό - ενεργειακό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v