Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2022

Ζητείται... τζίρος

Στα 35,4 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση. Κάτι παραπάνω από τα 40 εκατ. ο μέσος όρος εβδομάδας, σε μία αγορά που ελλείψει εναλλακτικών χρηματοδότησης θα έπρεπε να «πετάει».

Και όμως, «σέρνεται» στην απαξία, δυστυχώς.

Μία αγορά που με αυτούς τους τζίρους δεν μπορεί όχι να συντηρήσει τους επαγγελματίες (χρηματιστές, αναλυτές, κ.λπ.), πολύ δε περισσότερο να δικαιολογήσει την παρουσία επιχειρηματικών ονομάτων μεγέθους ενός Mytilineos (των 2,08 δισ.), μίας Motor Oil (των 1,80 δισ.), μίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενός Jumbo, της Helleniq Energy κ.λπ.

Πώς; Με συναλλαγές 35 και 40 εκατ., που δεν φτάνουν ούτε για τα ενοίκια των χρηματιστηριακών. Και όμως, παρά την αποδεδειγμένη παθογένεια της αγοράς -που ακόμη και τώρα παραμένει... αποκρουστική- για να προσελκυσθεί μία εταιρεία να εισαχθεί, το μέλημα των κρατούντων είναι η πρόσληψη συμβούλου; Υπαλλήλου ο οποίος θα αναλάβει ειδικά το θέμα των «νέων εισαγωγών»;

Λες και το πρόβλημα είναι ο αρμόδιος υπάλληλος και όχι όλο αυτό το συστημικό σύμπλεγμα, που κρατά στην απαξία το Χρηματιστήριο.

Ελεος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v