Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2022

Autohellas: Μετοχή του...25άρη

Αύριο Παρασκευή η έκτακτη γενική συνέλευση της Autohellas με μόνο θέμα την επιστροφή κεφαλαίου (1 ευρώ/μτχ.), με τη μετοχή να ενισχύεται 1,58% στα 10,28 ευρώ, στη χθεσινή συνεδρίαση.

Με μεθοδικές ενέργειες της διοίκησης, η εισηγμένη όχι μόνο ανταπεξήλθε των συνεπειών επάλληλων κρίσεων - αρχής γενόμενης από τhw Covid-19- αλλά επανήλθε ολικά για να φτάσει σε ιστορικά υψηλά αποτελέσματα το 2021.

Επιθετικότερη πολιτική από την αρχή του 2022, με ενδεικτικές κινήσεις τελευταία την ολοκλήρωση της εξαγοράς της HR Automoveis στην Πορτογαλία -διευρύνοντας περαιτέρω την εκτός συνόρων παρουσία της- ενώ μόλις χθeς ανακοίνωσε τη σύσταση κοινής εταιρείας με τη Samelet που θα αναλάβει την εισαγωγή και διανομή των Alfa Romeo, Abarth, Fiat & Fiat Professional και Jeep.

Για την εισηγμένη, κίνηση-ματ είχε αποδειχθεί η απόκτηση της αντιπροσώπευσης των Hyundai, KIA, εξασφαλίζοντας τα σήματα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στα 499,9 εκατ. η αποτίμηση της Αutohellas, μεγαλύτερη συγκεκριμένων εισηγμένων του FTSE25, προεξοφλείται -κατ' ουσίαν- ως μετοχή του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στην προσεχή αναδιάρθρωση των δεικτών η αναβάθμιση, όπως προεξοφλεί η αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v