Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2022

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: «Βλέπει» τον MSCI Standard Greece από τα ιστορικά υψηλά

Σε νέα ιστορικά υψηλά διαμορφώθηκε η μετοχή (18,99 ευρώ), καθώς ενδοσυνεδριακή και τελική τιμή δεν είχαν επιτευχθεί από την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το 2007. Στο 14,1% η άνοδος για τη μετοχή τον Οκτώβριο, στο 38,6% για το 2022, με την αποτίμηση να διαμορφώνεται -πλέον- στα 2,20 δισ. ευρώ.

Ανοδικό σερί, αποτέλεσμα τοποθετήσεων από «ισχυρά χέρια» για κυρίως δύο λόγους: εκτίμηση για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον αυστραλιανό επενδυτικό όμιλο First Sentier και την πιθανή είσοδο της μετοχής στον δείκτη MSCI Standard Greece.

Και για το μεν πρώτο, ο όμιλος έχει στείλει σήμα «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει έως τα τέλη Νοεμβρίου», με τη διαβεβαίωση ότι στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας «θα αφορά σε όλους τους μετόχους, δηλαδή θα πάει σε δημόσια πρόταση και όχι σε άλλες, μεσοβέζικες λύσεις».

Συμφωνία με ευρύτερα οφέλη, αφενός γιατί ενδυναμώνεται το ενεργειακό σκέλος του MSCI (ΔEΗ, Mytilineos), αφετέρου συμπίπτει με τις ενέργειες της ΔEΗ για μεγάλη εξαγορά στη «γειτονιά» μας, ενώ θα απελευθερώσει ρευστότητα (και μάλιστα από κέρδη/υπεραξίες που θα προκύψουν από την άνοδο των μετοχών ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

Για το δε δεύτερο, πιθανότητες για ένταξη υπάρχουν (πληρούνται οι δύο βασικές προϋποθέσεις: κεφαλαιοποίησης και αποτίμησης της ελεύθερης διασποράς), οι ανακοινώσεις θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v