Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2022

Cenergy Holdings: Τι ξέρει ο Geoffrey Pyatt

Η συμμετοχή του Geoffrey R. Pyatt στο 24ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως θα έβγαζε ειδήσεις.

Ωστόσο ελάχιστοι περίμεναν πως από την τοποθέτηση του αρμόδιου για θέματα Ενεργειακών Πόρων υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ θα προέκυπταν πληροφορίες λ.χ. για το deal της Cenergy Holdings με την Orsted.

Εκανε εντύπωση η αναφορά του σε παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων που επέκτειναν τις παραγωγικές δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ -όπως η Sunlight που επικεντρώνεται στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας- και η Hellenic Cables -που επενδύει σε ένα αναξιοποίητο εργοστάσιο παραγωγής στην πολιτεία του Maryland.

Εμμεσα -δια στόματος ενός παράγοντα, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει πολλά- η «φωτογράφιση» ουσιαστικής εξέλιξης στο σίριαλ της ενδεχόμενης στρατηγικής συμφωνίας/συνεργασίας του ομίλου Cenergy Holdings με τον δανέζικο κολοσσό. Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγηθεί η αυτόνομη παρουσία (και μάλιστα σε παραγωγική βάση) του βραχίονα της εισηγμένης στα καλώδια (Hellenic Cables).

Kαι μπορεί το σίριαλ Cenergy Holdings - Orsted να κλείνει χρόνο, ωστόσο συμφωνίες ανάλογης κλίμακας και μάλιστα σε περιόδους όπως αυτή δεν φτάνουν στη φάση της υπογραφής (ή μη) τόσο εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v