Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2022

Τρεις και σήμερα...

Με ακόμη μία δημόσια πρόταση "φεύγει" το 2022, δυστυχώς συνεχίζοντας το σερί εξόδου εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο λόγος για την Πλαίσιο, με παράγοντες της αγοράς να μην αποκλείουν για τη συνέχεια, με τον Ηλία Ζαχαράκη να θυμίζει πως η εισαγωγή της είχε γίνει με πολύ μικρότερα οικονομικά μεγέθη αλλά σε διπλάσια αποτίμηση.

Η περίοδος των υψηλών επιτοκίων, το "πάγωμα" της αγοράς εταιρικών ομολόγων προσφέρεται για την εισαγωγή μετοχών/εταιρειών και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Παράλληλα, καλό θα ήταν να επανεξεταστεί το πλαίσιο εξόδου μίας εταιρείας, καθώς η περίπτωση της Πλαίσιο είναι ακόμη μία που η δημόσια πρόταση -παρότι με σημαντικό premium σε σχέση με την υφιστάμενη τιμή- γίνεται σε πολύ χαμηλότερη της εισαγωγής.

Τρεις και σήμερα για την ολοκλήρωση μίας χρονιάς, που δεν ήταν κακή -συγκριτικά πάντα- για ένα σημαντικό μέρος της επενδυτικής/επιχειρηματικής κοινότητας. Στις 921,25 μονάδες ο ΓΔ, με την συσσώρευση πάνω από τις 900 (συγκεκριμένα από την στήριξη-πλέον- των 903 μον.) χωρίς όμως την επίτευξη κατοχύρωσης των πολύ σημαντικών 925-930, ενδεχόμενο που θα έδινε ώθηση προς την περιοχή των 950 μονάδων.

Και πιθανόν, σε αυτή την περίπτωση, σε ένα βραχύβιο new year rally της τελευταίας στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v