Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2023

Titan: Η έκπληξη

Ξάφνιασε θετικά -και μάλιστα μετά από πολύ καιρό- χθες ο όμιλος ΤΙΤΑΝ. Θεαματική επιστροφή στα τερματικά των χρηματιστών, τόσο για το ποσοστό μεταβολής 6,66% (ασύνηθες για την εισηγμένη) όσο η συναλλακτικότητα/τζίρος που πραγματοποιήθηκε.

Ωστόσο το χθεσινό άλμα στα 14,42 ευρώ δεν προέκυψε ξαφνικά, αντιθέτως προετοιμαζόταν μεθοδικά από την αρχή του 2023 με σταθερές αγορές από «ισχυρά χέρια», με αποτέλεσμα η μετοχή να μετρά ήδη ένα 20% για το 2023.

Από τις θεαματικότερες αλλά μάλλον αθόρυβες ανοδικές εκκινήσεις για τη μετοχή εδώ και χρόνια.
Απόρροια της συνδυαστικής ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων για το 2022 -με ισχυρό τέταρτο τρίμηνο, με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή της θυγατρικής στις ΗΠΑ- και προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.

Ομως είναι και οι διοικητικές διεργασίες στις οποίες εστιάζουν χρηματιστές που παρακολουθούν χρόνια τον όμιλο. Θυμίζω πως τον Ιούνιο ο Μ. Cobuz διαδέχθηκε τον Δημ. Παπαλεξόπουλο (ο οποίος διαδέχθηκε τον Τ. Αράπογλου στη θέση του προέδρου, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου), με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο να προχωρά σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές.

Προετοιμάζοντας την «επόμενη ημέρα» στον όμιλο, τον δεύτερο παλαιότερο εισηγμένο στο ΧΑ (από το 1912) μετά την Εθνική Tράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v