Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2023

Οι σύμβουλοι

Μέσω Bloomberg πληροφορήθηκε η αγορά πως Bank of America και Morgan Stanley βρίσκονται στο σχήμα των συμβούλων της δημόσιας εγγραφής για την εισαγωγή του 30% του μ.κ. του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ενα ΙΡΟ που έχει διαφημισθεί από τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού και περιμένει σαν... μάννα εξ ουρανού ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ (μπας και δούμε κάποια νέα εισαγωγή στο ΧΑ/κεντρικό μότο του σχεδόν από ένα χρόνο πριν).

Προφανώς και Μάρτιο-Απρίλιο, όπως ήταν αρχικά ο σχεδιασμός, δεν προλαβαίνει με τίποτε (είναι και οι εκλογές), ένα (τουλάχιστον) 3μηνο το θέλει η σχετική διαδικασία (μέχρι και την έγκριση από την Κεφαλαιαγορά). Κατά φθινόπωρο το εκτιμά η αγορά, μάλλον καλύτερα εάν έχει προηγηθεί μία σούπερ τουριστική περίοδος όπως προοιωνίζεται.

Σε αυτή τη διαδικασία, επικεφαλής διαχειριστής του βιβλίου προσφορών και οικονομικός σύμβουλος φέρεται να αναλαμβάνει η Deutsche Bank.

Προσώρας οι αναφορές του Bloomberg δεν σχολιάζονται αρμοδίως. Ωστόσο στην κοινότητα δεν περνά απαρατήρητο το ότι σύμβουλοι λ.χ. JPMC, Goldman Sachs κ.λπ. είναι εκτός παιδιάς.

Προσωπικά μεγαλύτερη εντύπωση μου προκαλεί η απουσία της πρώτης, δεδομένης της αναβάθμισης που έχει γίνει με «άνωθεν» (Jamie Dimon) σχεδιασμό, με εξαιρετικό προσωπικό και των σχέσεων του επικεφαλής της (Jamie Dimon) με τον πρωθυπουργό.

Εκτίμησή μου -προσωπική πάντα και μόνον- πως μέχρι το ΙΡΟ θα παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα επεισόδια από το σίριαλ(*) των συμβούλων-κυβέρνησης.

(*) εξαιρετικά επιτυχημένο και με νούμερα το «Κάνε ότι κοιμάσαι» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, στην ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v