Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2023

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενα διάγραμμα... χίλιες αναλύσεις

Από τα γεγονότα που χαρακτήρισαν την χθεσινή συνεδρίαση η ισχυρή διόρθωση των μετοχών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακής. Πληροφορίες, που κυκλοφόρησαν για το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην συμφωνία για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή-μεταξύ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-First Sentier λόγω της φερόμενης αποχώρησης της Macquarie (από επαφές, που κατά πληροφορίες είχε με την First Sentier για πιθανή συμμετοχή της) πυροδότησαν εσπευσμένες πωλήσεις, προκαλώντας εύλογη σύγχυση στην αγορά.

Εξετάζοντας από την τεχνική τους πλευρά τις εξελίξεις, στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι ρευστοποιήσεις έφτασαν σε βάθος έως τα 11,28 ευρώ, όπου ενεργοποιήθηκαν εντολές "ισχυρών χεριών" με αποτέλεσμα το "κλείσιμο" να γίνει στα 12,20 ευρώ (12,20 ευρώ).

Επειδή η Τ.Α πολύ συχνά μας αποκαλύπτει όσα... χίλιες αναλύσεις, η "μέτρηση" του Ηλία Ζαχαράκη είναι ευδιάκριτη. Μία συμφωνία της πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης δικαιολογείται να απαιτήσει τόσο χρόνο (εδώ το deal JPMC-VIVA χρειάστηκε δέκα μήνες και... τόνους στοιχείων), με την διαγραμματική απεικόνιση να "δείχνει" πως η συμφωνία είναι on track.

Σύμφωνα με τον Ηλία η μετοχή είναι σε long τάση με το stop στα 11,48 ευρώ (σε ημερήσιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v