Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2023

Jumbo: Τι προεξοφλεί η αγορά

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το χθεσινό 5,33% για τη μετοχή της Jumbo, που διαμόρφωσε την τιμή
στα 17,80 (στα 17,82 το ενδοσυνεδριακά υψηλό).

Σε επίπεδα Φεβρουαρίου 2020 -τρία χρόνια πριν- η μετοχή, στα 2,42 δισ. η αποτίμηση της εισηγμένης, που και λόγω της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων είναι μία από τις σηματωρούς για αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα το Δ.Σ. της εταιρείας για την επικύρωση των μεγεθών, που θα γίνουν γνωστά αύριο, με τη διοίκηση να έχει προϊδεάσει πως ο τζίρος του 2022 θα είναι πάνω από τις προσδοκίες της. Στο σχετικό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη (Με το «δεξί» οι εισηγμένες στο 2023), η Jumbο συμπεριλαμβάνεται στις εταιρείες με εκτιμώμενη ιστορικά υψηλή κερδοφορία -μένει να φανεί αύριο πόσο υψηλή.

Οι αναλυτές κάνουν τις εκτιμήσεις τους, με τη Eurobank Equities να ανεβάζει τον πήχη στα 19,5 από 17,2 ευρώ (στις κορυφαίες επιλογές της, από τις 12/1), την Optima Bank να την «ξαναβλέπει» (στις 30/1) με σύσταση για αγορά και τιμή-στόχο τα 22,7 ευρώ, την Πειραιώς Securities να την έχει (31/1) στις 6 κορυφαίες επιλογές για το 2023 αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 21,50 από 19,50 ευρώ.

Για την αγορά έχει σημασία εάν θα επιβεβαιωθούν οι θετικές εκτιμήσεις των αναλυτών, από τη στιγμή που θα είναι άλλη μία πειστική περίπτωση της μεγέθυνσης της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Τάση που έστω και επιφυλακτικά αποτυπώνεται -πλέον- σε ποιοτικούς δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης/κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v