Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2023

Conspiracy Theory(*)

H Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και η Credit Suisse στην Ευρώπη «βάφουν» σε βαθύ κόκκινο τις αγορές, ξυπνούν μνήμες 2008 πυροδοτώντας ομοβροντία ρευστοποιήσεων σε χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών πως το πρόβλημα ενδέχεται να έχει βαθύτερη επίπτωση σε κλάδους της πραγματικής οικονομίας.

Αλήθεια, ποιος βγαίνει κερδισμένος από την εμβάθυνση της κρίσης στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κλάδο; η Ευρώπη; Προφανώς όχι. Ποιος χάνει ακόμη περισσότερο από την αδυναμία Βρυξελλών και Φρανκφούρτης να βρουν αντίδοτα σε ιούς, λ.χ. IRA, SVB, που μολύνουν έτι περαιτέρω την όλο και λιγότερο ανταγωνιστική ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα; οι ΗΠΑ; Προφανώς όχι.

Δυστυχώς, οι φωνές λογικής μετρημένες. Δεν μπορεί κάποιος να μην αναφερθεί στο πόσες φορές έχει προειδοποιήσει για την αναποτελεσματικότητα της μονοδιάστατης πολιτικής της ΕΚΤ ο Γιάννης Στουρνάρας. Πόσες φορές έχει προειδοποιήσει ο Ευάγγελος Mυτιληναίος για τις επιπτώσεις της τιμωρητικής (για την ευρωπαϊκή βιομηχανία) τακτικής της Κομισιόν. Και ως επικεφαλής της Eurometaux μάλιστα.

(*) στον ρόλο του Τζέρι Φλέτσερ (τον απογείωσε ο Μελ Γκίμπσον) ποιος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v