Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2023

Frigoglass: «Τίτλοι τέλους» για Δαυίδ-Λεβέντη

Γενική συνέλευση μετόχων της Frigoglass σήμερα, που εάν και εφόσον έχει τα 2/3 των ψήφων, θα βάλει
και τους «τίτλους τέλους» των Δαυίδ-Λεβέντη, 27 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τις δύο οικογένειες-βασικούς μετόχους του ομίλου Coca Cola HBC.

Με την προϋπόθεση της διεξαγωγής της Γ.Σ., την επικύρωση της συμφωνίας (από τους ομολογιούχους) και τη συναινετική αναδιάρθρωση (λ.χ. διαγραφή δανείων 110 εκατ.), οι νέοι μέτοχοι (νυν ομολογιούχοι) θα αποκτήσουν το 85% του μ.κ. της «νέας Frigοglass».

Από τους εξειδικευμένους παίκτες στην αγορά «εκκαθαρίσεων/αναδιαρθρώσεων», η Kroll Inc (Risk and Financial Advisory Solutions), δημιούργημα του Jules Kroll, το 1972, είναι ο σύμβουλος των νέων μετόχων της πολύπαθης (*) εισηγμένης.

Με πολλές επιτυχείς διασώσεις (στα 51 χρόνια λειτουργίας της), η Kroll Inc (kroll.com), με 6.500 εργαζόμενους και παρουσία σε 72 περιοχές/αγορές, μένει να φανεί εάν θα μπορέσει να συμβάλει στην προσπάθεια των νέων μετόχων για επαναφορά της Frigοglass.

(*) ως ο μόνος δημοσιογράφος στην ομάδα όσων είχαν παρευρεθεί στα εγκαίνια του εργοστασίου της Frigοglass στο Γκανγκτσού/Κίνα, φθινόπωρο του 2007 -τότε που η εισηγμένη είχε αποτίμηση 700 εκατ.-, είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω ενδελεχώς τη φθίνουσα πορεία που ακολούθησε. Σημείο καμπής η μη πώληση του κλάδου υαλουργίας (Μάιος 2015), μία συμφωνία που ακυρώθηκε αφότου είχε κλειστεί
κατ' αρχήν. Μάλιστα, ο τότε επικεφαλής Χάρης Δαυίδ σε συνέντευξή του στην Αλεξάνδρα Γκίτση (Τρίτη 26 Μαΐου 2015) εξηγούσε τους λόγους της πώλησης στην κορύφωση της παραγωγικής/οικονομικής δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v