Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2023

Εθνική: Προσοχή στην 23η Μαΐου

Στα 5,174 ευρώ με απώλειες 2,04% για την Εθνική Τράπεζα στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά με θετικό πρόσημο 4,23% σε εβδομαδιαίο και 38,08% από την αρχή του έτους, η μετοχή αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για ξένα (και εγχώρια) θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Στα 4,73 δισ. η αποτίμηση, έναντι 5,24 δισ. της Eurobank και με το ΤΧΣ να διαθέτει το 40% του μ.κ. Θεωρητικά ανοιχτό μένει το θέμα της διανομής κερδών με τη μορφή μερίσματος (για τέλος Μαΐου αναμένεται η οριστική θέση/απάντηση του SSM), χωρίς ωστόσο η αγορά να προσβλέπει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (για τη χρήση 2022).

Στις 23 Μαΐου η διοίκηση ανακοινώνει οικονομικά μεγέθη, με μερίδα αναλυτών να κάνει λόγο για θετικές εκπλήξεις (που μένει να επιβεβαιωθούν ή όχι), την ώρα που χρηματιστές υποστηρίζουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από funds για απόκτηση ισχυρού μειοψηφικού ποσοστού.

Δύσκολο μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης, πλην όμως καταδεικνύει την προσοχή που δείχνουν ξένα (κυρίως αμερικανικά ) χαρτοφυλάκια για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ενδιαφέρον επενδυτικό, που όταν είναι δόκιμες οι συνθήκες θα αποτυπωθεί και χρηματιστηριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v