Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2023

Προσοχή στις «διπλές κορυφές»

1+1 μέχρι την «πρώτη κάλπη» της Κυριακής. Αλλη μία συνεδρίαση με διαχειριστική διάθεση τόσο από τους πωλητές όσο και από τους αγοραστές. Με μικρές απώλειες (1.134,36 μον. -0,18%), απόρροια φυσιολογικής μερικής κατοχύρωσης θέσεων.

Στο 22% η μεταβολή για τον ΓΔ -από την αρχή του έτους- δίνει περιθώρια «κλειδώματος» με ικανοποιητικές
αποδόσεις στους μεσοπρόθεσμους, αλλά με 1,06% σε εβδομαδιαίο και 1,26% σε μηνιαίο μάλλον κρατά εντός
παιδιάς πολλούς βραχυπρόθεσμους.

Για αυτούς πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων όσο και από το άθροισμα των «εκτός Βουλής». Μέτρια τα ρίσκα που αναλήφθηκαν στο 3ήμερο (ειδικότερα όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές).

Διακριτός ο σχηματισμός «διπλής κορυφής» (1.141), εμφανής η στάση αναμονής ενόψει Κυριακής (για τους πιο βραχυπρόθεσμους), δεν έχουν και πολλά για να ανησυχούν (οι μακροπρόθεσμοι), by the book πηγαίνει το ΧΑ σε ορίζοντα 6-9 μηνών.

Πρακτικά είτε από Δευτέρα είτε από... άλλη Δευτέρα (3 Ιουλίου;) η «διπλή κορυφή» το πιθανότερο είναι να κατακτηθεί από το να μη γίνει αυτό. Δυνάμεις υπάρχουν και στον τραπεζικό κλάδο (με 37,17% από αρχή έτους ο ΔΤΡ και 2,16% και 4,65% σε εβδομάδα-μήνα) και στα blue chips (με 22,84% και 1,02% & 2,01% αντίστοιχα).

Το ενθαρρυντικό; Στο παιχνίδι έχουν μπει και αρκετά/συγκεκριμένα mid caps, με καλά μεγέθη, προοπτικές και αξιώσεις για μεγαλύτερες αποτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v