Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2023

Με ευχολόγια δεν γίνονται επενδύσεις

Νέο ταξίδι στον Καναδά για τους επιτελείς της Mytilineos. Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της εισηγμένης με επικεφαλής τον πρόεδρό της θα έχει σειρά επαφών με την κυβέρνηση της χώρας, ετοιμάζοντας μεθοδικά την είσοδό της σε αυτήν την τόσο σημαντική αγορά της βόρειας Αμερικής.

Προφανώς και η παρουσία του Fairfax/Prem Watsa διευκολύνει το εγχείρημα, πλην όμως είναι κυρίως τα κίνητρα που προσφέρει ο Καναδάς για επενδύσεις, που στην περίπτωση της Mytilineos τιμολογούνται με επιδότηση ύψους 300 εκατ.

«Βασική μας επιδίωξη είναι η ανάπτυξη της Mytilineos...» τονίζει ο επικεφαλής της εισηγμένης (Καθημερινή) και η ανάπτυξη έρχεται μέσα από επενδύσεις. Οι δε επενδύσεις για να γίνουν χρειάζονται κίνητρα που ΗΠΑ και Καναδάς χορηγούν στοχεύοντας (περισσότερο) προς τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Είναι το Inflation Reduction Act -της προεδρίας Τζο Μπάιντεν- ανάλογης πολιτικής που υλοποιεί ο Τζάστιν Τριντό- με την Ευρώπη των Φον ντερ Λάιεν και Ζοζέ Μπορέλ να αναλώνεται σε ατέρμονες διεργασίες, να αρκείται σε ευχολόγια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη φθίνουσα (και οικονομικά) Γηραιά Ηπειρο...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v