Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2023

Η Mytilineos και τον Αύγουστο

Λένε (Ουμπέρτο Εκο) πως τον Αύγουστο δεν έχει ειδήσεις. Και όμως για την Mytilineos έχει και αυτόν τον μήνα, καθώς χθες ανακοίνωσε την εξαγορά της Volterra (από την AVAX). Επιβεβαιώνεται το Euro2day.gr για το σχετικό ρεπορτάζ και δη το χθεσινό-πρωϊνό, για μία κίνηση που ο επικεφαλής της φερώνυμης εισηγμένης είχε προϊδεάσει από την ενημέρωση των αναλυτών (μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων-ρεκόρ 6μηνου).

Το συνηθίζουν και τον Αύγουστο στην Mytilineos -πέρυσι είχε ανακοινωθεί η απόκτηση της Watt + Wolt (είχε προηγηθεί της Unison)- με την αγορά να μην αποκλείει και άλλη κίνηση μέσα στον μήνα, πιθανά σε άλλον κλάδο, τομέα δραστηριότητας. Υπομονή ακόμη στις 10 του μηνός είμαστε και στο Μαρούσι δείχνουν ενεργότατοι και κατά τ' άλλα παραδοσιακά μήνα διακοπών και ειδήσεων με φειδώ.

Ας μείνουμε όμως στην χθεσινή ανακοίνωση, καθώς καταδεικνύει τον σχεδιασμό της διοίκησης δλδ την περαιτέρω ισχυροποίηση ενός χαρτοφυλακίου στην παροχή ενέργειας, την δημιουργία του μεγαλύτερου ιδιωτικού παρόχου (ηλεκτρική ενέργεια-φυσικό αέριο).

Η στόχευση διακριτή, καθώς μέσα σε ένα έτος (Αύγουστος 2022-Αύγουστος 2023) η εισηγμένη έχει διαθέσει περί τα 60 εκατ. ευρώ για να διευρύνει την θέση της στον συγκεκριμένο κλάδο -αξιοποιώντας
την συγκυρία- για να προσθέσει επιπλέον 225 χιλιάδες μετρητές στο πελατολόγιο της.

Σχεδιασμό που βλέπει η αγορά, ταιριάζει με τις διαθέσεις των funds, ενδεικτική η χθεσινή θετική αντίδραση για τη μετοχή. Με αγοραστές στα 36,60 (εύρος διακύμανσης 36,26-36,62), αξία συναλλαγών 4,390 εκατ. (6η στην σχετική κατάταξη).

Στην 6η θέση και σύμφωνα με την χρηματιστηριακή αξία των 5,229 δισ. που σύμφωνα με την κεκτημένη δυναμική θα την έβλεπα να διεκδικεί την 5η από τον ΟΠΑΠ των 5,821 δισ. Το ενδιαφέρον; στις θέσεις 3-4-5 είναι (από την 5η) ο ΟΠΑΠ με τις Εθνική στα 5,824 δισ. και Eurobank στα 5,881 δισ.

Ενδιαφέροντα bets δεν συμφωνείτε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v