Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2023

ΕΚΤ: Ραντεβού στην Αθήνα

Σε εποχές αβεβαιότητας (και) στην οικονομία όπως αυτές που δοκιμάζονται αντοχές (και) στην κοινωνία, η Αθήνα θα βρεθεί τον Οκτώβριο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (και) για έναν επιπλέον λόγο.

Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα, 25-26 Οκτωβρίου, κανονική συνάντηση νομισματικής πολιτικής. Με αποφάσεις.

Δεδομένου ότι οι συναντήσεις που γίνονται εκτός Φρανκφούρτης είναι δύο ειδών: νομισματικής (όπως αυτή που θα διεξαχθεί στη χώρα μας) και αυτές που αφορούν σε (κοινώς λεγόμενο) brain storming.

Οικοδεσπότης η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος κατά γενική εκτίμηση είναι -ίσως- ο πλέον «κοινωνιστής» εκ των μελών του συμβουλίου.

Γνωστές οι θέσεις του κεντρικού μας (πρόσφατη η συνέντευξή του στην Borsen Zeitung και τον Mark Schroers).

Πρακτικά η συνάντηση της Αθήνας ενδέχεται να αποτελέσει και το σημείο καμπής για την ευρύτερη πολιτική της ΕΚΤ. Εύλογη η σπουδαιότητα και το ενδιαφέρον.

Επιπρόσθετα, για την ελληνική πλευρά, πιθανόν να έχει επιπρόσθετη σημασία, ανάλογα με την αξιολόγηση του αξιόχρεου της οικονομίας από τη Standard & Poor's, μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 20 του μηνός.

Και αν ο αμερικανικός οίκος έχει αποδώσει την επενδυτική βαθμίδα; δλδ ο δεύτερος πιστοποιημένος (από τη Φρανκφούρτη) μετά την DBRS.

Συνεπώς: ραντεβού στην Αθήνα με οικοδεσπότη τον Γιάννη Στουρνάρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v