Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2023

Ας το ξανασκεφτούν

Κατά γενική εκτίμηση, το Greek Investment Conference ήταν -ίσως- το καλύτερο Road Show που έχει διοργανωθεί για τις εισηγμένες στο ΧΑ. Πολύς κόσμος, κατάμεστες αίθουσες σε όλα τα πάνελ, όπως σημειώνει και ο ΧΑΜαιλέων.

Ελάχιστα όμως τα περιθώρια ερωτήσεων τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο προς τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες του κλάδου ενέργειας, τους επικεφαλής πολλών αξιόλογων εισηγμένων, τους εκπροσώπους των private equity funds.

Απόντες -για δεύτερη σερί χρονιά- οι εκπρόσωποι του Τύπου, με εύλογα τα ερωτήματα της κοινότητας για τους ακριβείς λόγους αυτού του αποκλεισμού. Θέματα κόστους δεν υφίστανται -ουδέποτε τέθηκε ζήτημα φυσικής παρουσίας, εάν αυτός ήταν λόγος αποτροπής για την ΕΧΑΕ, τη Morgan Stanley-, ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο... αλλά ούτε καν η δυνατότητα μίας «τηλε-ενημέρωσης»; ενός «τηλε-τραπεζιού»;

Θα ετίθετο θέμα από τον πρωθυπουργό, τον οικονομικό σύμβουλό του, τους επιχειρηματίες; επουδενί.
Τουναντίον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπαιζε» τόσο έδρας, που η συμμετοχή του Τύπου θα εκτόξευε το σκορ.

Προς τι λοιπόν η επιμονή (αλήθεια ποιων;) για τον αποκλεισμό;

Ο Τύπος, όσα χρόνια θυμάμαι- από το 1986/87 που είμαι ενεργός στο συγκεκριμένο κομμάτι-, ήταν αρωγός και όχι αντίπαλος. Εκτός εάν σαν κάτι τέτοιο να μας θεωρούν... αντίπαλο.

Για αυτό, ας το ξανασκεφτούν οι ιθύνοντες. Θεωρώ βέβαιο πως σύμφωνος θα ήταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v