Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2023

Τεχνικές συντεταγμένες

Ξεκινώντας από τη Wall Street, με την «αγορά των αγορών» στο επίκεντρο και λόγω της συνεδρίασης της Fed στις 12-13 Δεκεμβρίου. Επικρατούσα εκτίμηση πως ο Jerome Powell θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο ζητούμενη είναι η τακτική που θα ακολουθηθεί όσον αφορά στην ποσοτική σύσφιξη. Το συγκεκριμένο είναι και το μείζον πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η ΕΚΤ, σε μία συγκυρία που στις Βρυξέλλες δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Στις 4.585,59 μονάδες ο S&P 500 με long φορά προς τις 4.646 μονάδες, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη. Στήριξη στις 4.573 μονάδες.

Στο ΧΑ, η οριακή διόρθωση της τελευταίας εβδομάδας προκλήθηκε λόγω της «βουτιάς» του τραπεζικού κλάδου.
Με απώλειες 3,60% στις 1.030,25 μονάδες αλλά με ενδείξεις αναστροφής -μετά το «γύρισμα» για Eurobank, Πειραιώς προς το «κλείσιμο» της Παρασκευής.

Στις 1.044 μονάδες η κοντινή αντίσταση για τον ΔΤΡ, κλάδος που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους long αυτή την εβδομάδα. Την ευνοϊκή για τα ελληνικά assets συγκυρία αξιοποίησε και η ΤΙΤΑΝ, με τον όμιλο να ολοκληρώνει με επιτυχία ιδιωτική τοποθέτηση νέας έκδοσης ομολογιών συνολικής αξίας €150 εκατ. με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029.

Στις 3.043 η στήριξη για τον FTSE 25, μετά την πίεση -κυρίως λόγω των τραπεζικών-, με Mοtor Oil, Jumbo, Coca Cola HBC να λειτουργούν αντισταθμιστικά την Παρασκευή.

Στις 1.300 η αντίσταση για τον ΓΔ, συνεκτιμώντας το triple witching της Παρασκευής, τελευταίο για το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v