Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2008

Σε απόσταση αναπνοής Alpha - Eurobank

Κεφάλι πήρε χθες η Alpha Bank στην άτυπη (;) κόντρα των αποτιμήσεων με τη Eurobank. Στα 7.972.947.048 ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της Alpha Bank, ελάχιστα χαμηλότερα, στα 7.945.524.104 ευρώ, της Eurobank.

Αναφερόμαστε σε μία συγκλίνουσα διακύμανση της μετοχής των δύο τραπεζικών ομίλων, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαγραμματική απεικόνιση από την αρχή του έτους.

Η σύγκλιση των δύο ομίλων -τουλάχιστον στο ταμπλό - οφείλεται αφενός στη σημαντική υποχώρηση της μετοχής της Eurobank, αφετέρου στην εμφανώς αμυντική πορεία της Alpha Bank.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο την περίοδο από τις 30/5 έως και χθες η μετοχή της Eurobank υποχωρεί κατά 41,4%, της δε Alpha Bank κατά 16,2%.

Σε αυτή τη συγκλίνουσα διακύμανση θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και οι θέσεις που έχουν ληφθεί στα παράγωγα, ο αριθμός των δανεισμένων μετοχών αλλά και οι μειοψηφικές θέσεις που έχουν διαμορφωθεί από ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο ομίλων.
Πάντως, πρόγευση των διαθέσεων των δύο ομάδων θα λάβουμε από την αρχή κιόλας της σημερινής δύσκολης και "πονηρής" συνεδρίασης.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v